Din guide til strålende hud

Hudpleierutine hudpleieprodukter for gravide og ammende

Hudpleierutine for gravide

Graviditet bringer med seg mange fysiske og hormonelle forandringer, og huden er intet unntak. Mange gravide kvinner opplever utfordringer som tørrhet, økt sensitivitet, pigmentering og akne. Det er viktig å tilpasse hudpleierutinen for å møte disse behovene samtidig som man sikrer at produktene man bruker er trygge for både mor og baby.

En viktig ting å huske på under graviditeten er å unngå produkter som inneholder retinol og retinoider, da disse ingrediensene kan ha skadelige effekter på fosteret. Heldigvis finnes det en rekke trygge og effektive alternativer vi anbefaler som kan bidra til å opprettholde en sunn hud gjennom graviditeten.

1. Rensing

En god rens er grunnlaget for enhver hudpleierutine, da den fjerner smuss, olje og sminke, og forbereder huden på de påfølgende trinnene.

  • ZO Skin Health Gentle Cleanser: Dette er en mild rens som passer for alle hudtyper, inkludert sensitiv hud. Den renser huden effektivt uten å fjerne dens naturlige fuktighet, noe som er viktig under graviditeten når huden kan være ekstra følsom.

    Kjøp ZO Skin Health Gentle Clenser her.

  • SkinCeuticals Gentle Cleanser: Denne rensen er også ideell for sensitiv hud. Den er formulert med beroligende ingredienser som allantoin og appelsinekstrakt, som reduserer irritasjon og gir en myk og ren følelse etter bruk.

    Kjøp SkinCeuticals Gentle Cleanser her.

2. Toning

Toning er et viktig skritt for å balansere hudens pH-verdi og forberede den på serum og fuktighetskrem.

  • ZO Skin Health Complexion Renewal Pads: Disse padsene inneholder en mild eksfolierende blanding av glykolsyre og melkesyre som fjerner døde hudceller og hjelper til med å redusere porene uten å være for harde mot huden.

    Kjøp ZO Skin Health Complexion Renewal Pads her.

  • SkinCeuticals Equalizing Toner: Denne toneren er alkoholfri og inneholder en kombinasjon av botaniske ekstrakter og fruktsyrer som beroliger huden og gir en lett eksfoliering, noe som er spesielt gunstig for gravide med sensitiv hud.

    Kjøp SkinCeuticals Equalizing Toner her.

3. Serum

Serum kan tilføre huden essensielle næringsstoffer og antioksidanter, samtidig som de behandler spesifikke hudproblemer som pigmentering og tørrhet.

  • ZO Skin Health Daily Power Defense: Dette serumet styrker hudens barriere og beskytter mot miljøskader med antioksidanter og peptider. Det er fritt for retinol og bidrar til å forbedre hudens elastisitet og struktur.

    Kjøp ZO Skin Health Daily Power Defense her.

  • SkinCeuticals C E Ferulic: Dette antioksidantserumet er formulert med vitamin C og E samt ferulinsyre, som beskytter mot frie radikaler og forbedrer hudens utseende. Det er trygt for gravide og kan bidra til å jevne ut hudtonen og gi en sunn glød.

    Kjøp SkinCeuticals C E Ferulic her.

4. Fuktighetskrem

En god fuktighetskrem holder huden hydrert og beskytter den gjennom dagen.

  • ZO Skin Health Hydrating Crème: Denne rike fuktighetskremen er designet for tørr og sensitiv hud. Den inneholder havre-ekstrakt og betaglukaner som beroliger huden, samt hyaluronsyre som gir dyp hydrering.

    Kjøp ZO Skin Health Hydrating Creme her.

  • SkinCeuticals Triple Lipid Restore 2:4:2: Dette er en rik fuktighetskrem som gjenoppretter hudens naturlige barriere. Den inneholder en kombinasjon av essensielle lipider som forbedrer hudens tekstur, fasthet og fuktighetsnivå.

    Kjøp SkinCeuticals Triple Lipid Restore her.

5. Solbeskyttelse

Solbeskyttelse er avgjørende for å beskytte huden mot skadelige UV-stråler og forhindre pigmentering som melasma, som ofte kan forverres under graviditeten.

  • ZO Skin Health Broad-Spectrum Sunscreen SPF 50: Dette er en lett, bredspektret solkrem som beskytter mot både UVA- og UVB-stråler. Den inneholder antioksidanter som ytterligere beskytter huden mot miljøskader.

    Kjøp ZO Skin Health Broad Spectrum Sunscreen her.

  • SkinCeuticals Mineral Radiance UV Defense Sunscreen SPF 50: Denne mineralbaserte solkremen gir bredspektret beskyttelse og er ideell for sensitiv hud. Den har en lett fargetone som gir en jevn hudfarge og er trygg for daglig bruk under graviditeten.

    Kjøp SkinCeuticals Mineral Radiance UV Defense her.

6. Ekstra pleie

Spesifikke hudproblemer som pigmentflekker eller akne kan håndteres med tilleggprodukter.

  • ZO Skin Health Brightalive Skin Brightener: Dette produktet er utviklet for å redusere synligheten av mørke flekker uten bruk av retinol. Det bidrar til å jevne ut hudtonen og gi huden en lysere fremtoning.

    Kjøp ZO Skin Health Brightalive Skin Brightener her.

  • SkinCeuticals Discoloration Defense: Dette serumet inneholder traneksamsyre og niacinamid, som effektivt reduserer pigmentflekker og gir en jevnere hudtone. Det er et trygt alternativ for gravide som ønsker å bekjempe ujevn hudpigmentering.

    Kjøp SkinCeuticals Discoloration Defense her.

Ingredienser du bør unngå

  • Retinoider (Retinol)
  • Hydrokinon
  • Salisylsyre
  • Benzoylperoksid
  • Glykolsyre
  • Oxybenzone (og andre kjemiske solfiltre)
  • Ftalater

Det anbefales sterkt å konsultere en av våre terapeuter dersom du er usikker på hvilke produkter som er best for deg under graviditeten, spesielt hvis du har spesielle hudproblemer. Vi hjelper deg kostnadsfritt med å finne en trygg og effektiv hudpleierutine tilpasset deg og dine behov.
• Karine Meltvedt